Как да разберем, че имаме нужда от нов покрив?

С течение на времето, силният вятър, гръмотевичните бури или други метеорологични услови, могат да откъснат покрива Ви и да позволят на водата да проникне в слоевете отдолу. Това може да доведе до гниене, което може да бъде предизвикателство за ремонт.

Ако забележите липсващ херпес след буря, най-добре е веднага да се свържете със специалист. Това може да доведе до навиване и след няколко години износване, причинено от топлина и влага. Изкривяванията са често в резултат на лоша вентилация на тавана или двойно наслояване.

Двойно наслояване

Най - неправилният подход за подмяна на покрива е инсталирането на втори слой покривен материал върху първия. Това е известно и като „забиване на пирон“. Въпреки че този тип подмяна на покрива може да бъде евтин, той също е неефективен и може да причини по-сериозни щети на дома Ви.

Поставянето на втори слой върху вече изгнила обвивка ще съкрати живота на покрива и ще Ви струва много повече, когато се нуждаете от подмяна, тъй като два слоя покривен материал трябва да бъдат премахнати.

Това не само добавя значително тегло към дома Ви – това е почти като да имате два покрива, но допълнителните слоеве също ще абсорбират повече топлина и могат да причинят преждевременно влошаване.

В крайна сметка. не можете да разберете пълната степен на повреда на покрива, освен ако не премахнете целия материал на покрива до ламарината.

Запушени улуци

Улуците играят съществена роля за предотвратяването на водата от покрива Ви и образуването на влага в дома ви. Важно е да държите улуците далеч от препятствия, затова препоръчваме да ги почиствате поне три пъти годишно.

Когато почиствате Вашите улуци, внимавайте за гранули или парчета покривен материал, тъй като това може да означава влошаване на покрива.